Middenkaderfunctionaris grond-, weg- en waterbouw

Crebocode 25871 Leerweg BOL/BBL Niveau 4

Voorbereiding

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming (stage of werk). Hetbedrijf / de instelling waar de BPV plaatsvindt, zorgt ook voor de begeleiding. Jouw loopbaanbegeleider van Deltion komt regelmatig voor overleg met jou en de praktijkopleider naar je toe op je werkplek. De belangrijke afspraken over de BPV worden vastgelegd in een praktijkovereenkomst (POK).

De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan een BPV-periode begint. Hierin staat aangegeven:

  • Hoelang de BPV periode duurt

  • Het aantal te maken uren per week

  • Het adres van de stageplaats

  • De naam van de praktijkopleider

  • De naam van de loopbaanbegeleider die je vanuit school begeleidt

BBL variant

Tijdens de opleiding combineer je leren en werken. Je gaat 2 avonden of 1 dag in de week naar school en werkt 3 à 4 dagen per week bij een erkend leerbedrijf.

Hoe de BPV voor deze opleiding is opgezet (BOL en BBL) kun je vinden in het document: Opleidingsstructuur. Deze zal aan het begin van je studie worden uitgereikt.

In het BPV-handboek zijn richtlijnen opgenomen voor jezelf en het BPV-bedrijf. Je vindt hier o.a. de tijdens je BPV-periode belangrijke contactpersonen, de BPVrichtlijnen, informatie over verzekering en te verrichten werkzaamheden.

Tijdens de BPV-periodes van het Basisdeel en het Verdiepende deel ontwikkel je diverse competenties en voer je een aantal beroepstaken uit, zoals je met je loopbaanbegeleider afspreekt. Dit wordt beoordeeld door de loopbaanbegeleider en de BPV-opleider. Tijdens je Kwalificerende BPV-periode werk je aan je PvB’s. Deze worden ook beoordeeld door de loopbaanbegeleider en de BPV-opleider en verder geldt hier hetgene dat in hoofdstuk 4 betreffende examinering is opgenomen afspreekt. Dit wordt beoordeeld door de loopbaanbegeleider en de BPV-opleider.