Voeger (Voegen / gevelbehandelen)

Crebocode 25130 Leerweg BBL Niveau 2

Afronding/Beoordeling

De deelnemer toont met een mix van examenvormen (methodenmix) aan dat hij aan de kwalificatie-eisen voor het beroepsgerichte deel voldoet.

Praktijk/theorie examen

Met een praktijkexamen wordt geëxamineerd of de deelnemer in kenmerkende en zo mogelijk kritische beroepscontexten en -situaties bepaalde beroepsvaardigheden correct en adequaat uitvoert conform de vereiste beoordelingscriteria (vaardighedendemonstratie) en professioneel handelt conform de vereiste beoordelingscriteria (gedragsassessment). Bij elk praktijkexamen is een theoretisch gedeelte opgenomen.

  • De zeven praktijkexamens bestaan telkens uit één opdracht die op één examenmoment wordt uitgevoerd.

Alle zeven praktijkexamens dienen in de beroepspraktijk te worden afgelegd en worden door de leermeester/beroepspraktijkbegeleider beoordeeld. Bij uitzondering mogen praktijkexamens in een gesimuleerde arbeidssituatie afgelegd worden. In de gesimuleerde arbeidssituatie wordt het examen beoordeeld door een instructeur, praktijkexamens op locatie van het ROC worden door een leraar / instructeur beoordeeld.

Het resultaat van de praktijkexamen wordt vastgelegd in de trajectmap. De praktijktoets moet altijd met een voldoende (≥ 5,5) worden afgerond.