VeVa - Aankomend onderofficier grondoptreden

Crebocode 25418 Leerweg BOL Niveau 3

Tijdens de BPV

Tijdens de opleiding ga je regelmatig ervaring opdoen in de praktijk; je gaat het geleerde toepassen in verschillende werkvelden en praktijksituaties. De beroepspraktijkvorming vindt plaats in een door het kenniscentrum erkend leerbedrijf. In deze opleiding is dat bij Defensie.

Vanuit school word je begeleid door je studieloopbaanbegeleider, docenten en (militair) instructeurs. Bij de BPV word je begeleid door praktijkopleiders.

Als zich tijdens de BPV problemen voordoen, of als er sprake is van voortijdige beëindiging van óf het niet aanwezig kunnen zijn bij de BPV, dan moet je dit bespreken met je studieloopbaanbegeleider en/of BPV-docent. Zij proberen in gezamenlijk overleg met jou tot een oplossing te komen. Indien het probleem niet naar jouw tevredenheid wordt opgelost, kun je je wenden tot de onderwijsmanager of haar vervanger.

De BPV dient met een voldoende te worden beoordeeld om de opleiding te kunnen vervolgen. Bij een onvoldoende voortgang of onvoldoende aanwezigheid in de BPV worden er afspraken gemaakt met de studieloopbaanbegeleider. De studieloopbaanbegeleider en de praktijkopleider hebben regelmatig contact met elkaar om jouw studievoortgang te bespreken. De studieloopbaanbegeleider of de BPV-docent komt minimaal 1 keer per BPV week langs op het BPV-adres.

Voorafgaande aan de BPV wordt een BPV-overeenkomst opgesteld. Deze overeenkomst wordt getekend door jou als student, door het leerbedrijf en het Deltion College. In de BPV-overeenkomst worden zowel de inhoud van de BPV beschreven, als de rechten en plichten van de student van leerbedrijf en van Deltion College.

Op basis van de sectorale examenprofielen wordt de beoordeling van het beroepsmatig handelen in de beroepspraktijk in samenspraak met het beroepenveld uitgevoerd. Het bedrijfsleven draagt zodoende medeverantwoordelijkheid voor facilitering en uitvoering van de beoordeling van de studenten in het beroepsonderwijs.

Deltion College is eindverantwoordelijk voor de beoordeling van de BPV.

Tijdens de BPV heb je recht op een vergoeding conform de bij Defensie geldende cao.