Handhaver toezicht en veiligheid

Crebocode 25409 Leerweg BOL Niveau 3

Matching

Het BPV-bedrijf

Om tot een verantwoorde keuze te komen voor een BPV-bedrijf dat bij jou past heeft het opleidingsteam afspraken gemaakt met bedrijven die aan gestelde eisen voldoet.

De BPV- coördinator heeft een overzicht met BPV bedrijven waar studenten op BPV kunnen gaan. Je mag ook zelf op zoek naar een BPV plaats. In dat geval stel je dan 3 maanden voor aanvang van de BPV-periode de BPV- coördinator op de hoogte bij welk bedrijf of welke organisatie je op BPV wilt. De BPV- coördinator kan dan beoordelen of het bedrijf of de organisatie aan de juiste eisen voldoet. De BPV coördinator geeft jou zo snel mogelijk uitsluitsel of er aan de gestelde eisen wordt voldaan.

De school houdt geen rekening met door jou gemaakte afspraken over vakanties of vakantiewerk. Dat geldt ook voor al geboekte of betaalde vakanties. BPV gaat altijd voor! Huisdieren, samenwonen, andere opleiding, sport (tenzij topsporter), bijbaan, huur of koop van een huis en dergelijke zijn voor plaatsing geen punt van overweging! De jaarplanning met daarin de BPV- periodes per schooljaar van jouw opleiding wordt begin van schooljaar aan je bekend gemaakt. Daar dien je dus rekening mee te houden.

Zorg voor een representatief e-mailadres. Adressen als:

“thelionking / xxxangela 1 / machoman / flying dutchman /” zijn uit den boze. Het adres bevat bij voorkeur je voor- en achternaam. Streepjes (hoog- of laag liggend) verdienen geen aanbeveling, want ze geven snel aanleiding tot fouten en leiden tot onbestelbare elektronische post. Gebruik liever je Deltion e-mailadres.

Houd er rekening mee dat je gebeld kunt worden door een professionele organisatie met volwassen mensen. Zorg dus ook voor een volwassen en representatieve voice mail.

Voorbeelden van foute voice mails: Bert en ernie / hallo met mij, nee grapje, ik ben er niet / hop marjanneke of andere “rare” meldingen.

Diegene die je belt, hoort graag je volledige naam en een vriendelijke begroeting.

Sollicitatieprocedure

In de SLB- uren en tijdens de les Nederlands in je rooster en thuis bereid je je voor op het solliciteren bij het goedgekeurde BPV bedrijf. Je solliciteert schriftelijk of per mail bij het desbetreffende bedrijf. Voor het opstellen van je CV moet je gebruikmaken van het format dat geldend is binnen de opleiding. Een kopie van de sollicitatiebrief lever je bij de BPV-coördinator in. Na goedkeuring van de docent Nederlands kun je je sollicitatiebrief versturen. Naar aanleiding van je sollicitatiebrief kun je uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek met het toekomstige BPV-bedrijf. Tijdens dit gesprek kunnen er afspraken worden gemaakt over waar je zult worden ingezet. Na de sollicitatie moet je verslag van het gesprek uitbrengen aan de BPV-coördinator.

Als je twee weken na de schriftelijke sollicitatie nog geen bericht van het bedrijf hebt ontvangen, neem je telefonisch contact op met het bedrijf. Stel de BPV-coördinator hiervan op de hoogte.

BPV-plaatsing

Je wordt geplaatst in het door school aangewezen bedrijf.

De BPV-plaatsing geschiedt door en onder verantwoordelijkheid van de BPV-coördinator. Voorwaarden voor de plaatsing:

  • Je hebt toestemming van je studieloopbaanbegeleider;

  • de BPV-bedrijven hebben een erkenning van de betreffende kenniscentra;

  • het BPV-bedrijf voldoet aan jouw capaciteiten;

  • jij voldoet aan de door het bedrijf gestelde eisen.

In principe probeert de BPV-coördinator de juiste persoon bij het juiste bedrijf te plaatsen, want dit is in het belang van zowel jou als het bedrijf. Het kan voorkomen dat niet altijd aan jouw wensen kan worden voldaan. Ook kiest een bedrijf de stagiair uit die zij in dienst wil nemen als "collega".