Sport & Bewegingscoördinator

Crebocode 23163 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

In leerjaar 1 bestaat de BPV (BeroepsPraktijkVorming, ook wel stage genoemd) uit twee onderdelen:

  1. Verenigingsstage

  2. Projecten & Evenementen

1. Verenigingsstage

De stage loop je in het eerste leerjaar altijd binnen een sportvereniging. In leerjaar 2 en 3 loop je stage binnen het profiel en binnen het keuzedeel. Er worden meerdere momenten lesvrij ingeroosterd, maar het staat je vrij op andere momenten in de week je stage te plannen. Juist in het werkveld waarvoor wij je opleiden, is het prima mogelijk in de avonduren en de weekenden stage te lopen.

Bij aanvang van de BPV ontvang je de BPV-gids voor je praktijkbeoordelaar. In de BPV-gids staat de begeleiding in de BPV beschreven. Ook staan er beoordelingslijsten in. Aan het einde van een stageperiode volgt een stagebeoordeling door de praktijkbeoordelaar. Dit zijn ontwikkelingsgerichte beoordelingen, waarin je samen met de praktijkbeoordelaar bespreekt hoe de stage is verlopen. Je moet kunnen aantonen dat je het minimum aantal uren (dat op je POK staat vermeld) hebt stagegelopen. De praktijkbeoordelaar ondertekent het formulier waaruit blijkt dat jij voldoende stage-uren hebt gelopen. De laatste stagebeoordeling in de profielfase moet voldoende zijn beoordeeld. Dit is een diploma-eis.

Je kunt de digitale BPV-gidsen voor jezelf uitprinten of laten drukken via de Deltion printservice. De studiegids en de BPV-gids worden digitaal beschikbaar gesteld via N@tschool.

Op die manier weten jij en je stagebegeleider precies wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Ook zoekt je studieloopbaanbegeleider aan het begin van de stage telefonisch contact met je stagebegeleider om eventuele vragen te beantwoorden.

De praktijkbeoordelaar krijgt een inlogcode in N@tschool. Zodat deze toegang heeft tot o.a. de planning van de lessen. de jaarkalender en andere relevante informatie.

2. Projecten & Evenementen (leerjaar 1)

De Projecten & Evenementen omvatten een totaal van 48 klokuren. Deze uren zijn weer verdeeld in drie verschillende onderdelen:

A. Projecten & Evenementen die vanuit school worden georganiseerd: 16 klokuren

B. Projecten & Evenementen die de student zelf moet/mag zoeken: 16 klokuren

C. Snuffelstage gericht op het gekozen uitstroomprofiel: 16 klokuren

Totaal: 48 klokuren

A. Projecten & Evene menten die vanuit school worden georganiseerd

Vanuit de opleiding worden het hele jaar door studenten ingezet bij externe projecten of een evenementen. Voorbeelden hiervan zijn de Koningsspelen of het meehelpen bij een survivalrun.

B. Projecten & Evenementen die de student zelf moet/mag zoeken

Gedurende het schooljaar moet jij ook zelf op zoek naar projecten of evenementen waarbij jij als vrijwilliger ingezet kan worden. Deze projecten of evenementen moeten een link hebben met sport en/of bewegen en hebben bij voorkeur een sportief doel of zijn gericht op het bevorderen van sportiviteit en/of vitaliteit. Deze projecten en evenementen moet in je vrije tijd invullen, dit kan en mag niet onder schooltijd.

C. Snuffelstage gericht op het gekozen uitstroomprofiel

Door middel van een snuffelstage van minimaal 16 klokuren (4 dagdelen van minimaal 4 klokuren) ga jij ervaren of het werkveld wat hoort bij het door jou gekozen uitstroomprofiel past bij jou. Je krijgt in de eerste week na de meivakantie, van maandag 7 tot en met vrijdag 11 mei, hiervoor de gelegenheid. Deze hele week is een roostervrije week waardoor jij die week volledig kunt gebruiken om deze snuffelstage te lopen. Bij de proefles die je gaat volgen in de bijzondere lesweek aan het einde van periode 3 krijg je hier meer informatie en tips over van de profieldocent(en). Als tip kunnen we je wel meegeven dat het wellicht heel verstandig is om de snuffelstage te lopen samen met een student uit leerjaar 2 of 3 die al stage loopt binnen dat stageleerbedrijf. Hij of zij kan jou natuurlijk ook veel meer vertellen over het uitstroomprofiel en de bijbehorende stages en het werkveld.