Beveiliger

Crebocode 25407 Leerweg BOL Niveau 2

Voorbereiding

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming. Het bedrijf/de instlling waar de BPV plaats vindt zorgt ook voor de begeleiding. De voorbereiding vindt plaats op school tijdens de slb uren en tijdens de praktijktrainingen.

Ook wordt bij het vak Nederlands aandacht besteed aan het onderdeel "solliciteren".

De middelen die je hierbij gebruikt zijn de formulieren die je door school uitgereikt krijgt en een door jou te bestellen praktijkwerkboek.

In de onderwijseenheid van praktijktrainingvan de opleiding HTV vind je de voorbereiding terug.

Voordat je aan een BPV begint, moet een aantal stappen worden genomen. Hieronder staat weergegeven wat er gedaan moet worden om tot een succesvolle BPV te komen. Daarnaast vind je uitleg over de sollicitatieprocedure.

Deze stappen zijn:

  • Invullen en inleveren van het keuzeformulier BPV bij studieloopbaanbegeleider

  • Beoordeling door studieloopbaanbegeleider en BPV-coördinator

  • BPV-coördinator beoordeelt keuze op beschikbaarheid en stuurt het formulier door naar de studieloopbaanbegeleider

  • BPV-coördinator neemt binnen een week contact op met de student

  • BPV-coördinator gaat samen met de student het sollicitatietraject in

Indien er een afwijzing plaatsvindt, informeert de student zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen zowel de studieloopbaanbegeleider als de BPV-coördinator. Gezamenlijk zal worden gezocht naar een andere plaats.

Praktijkovereenkomst (POK) 

De inspectie eist dat er tussen het BPV-bedrijf en de student een praktijkovereenkomst (POK) wordt gesloten. Deze POK is ook van belang om je (uitwonende) studiebeurs te kunnen krijgen. Daarnaast is de POK een bewijs voor de inspectie dat je stage loopt of hebt gelopen. In deze POK zijn de rechten en plichten van de partijen opgenomen (zie tekst achterzijde POK in bijlage 3).

  1. Direct nadat je BPV-plaats is bevestigd moet de BPV-coördinator hiervan op de hoogte worden gesteld. Hij zorgt er voor dat de POK wordt aangemaakt door de Onderwijsadministratie en aan je wordt overhandigd. In uitzonderingsgevallen wordt de POK direct aan het bedrijf gezonden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als de BPV al is begonnen of als er onjuiste informatie op de POK staat.

  2. De drie exemplaren van de POK moeten door het bedrijf en de student worden ondertekend. De student stuurt één exemplaar van de POK die door alle partijen getekend is naar de Onderwijsadministratie van school, één exemplaar is bestemd voor het bedrijf en het andere voor de student. De student moet een urenverantwoordingslogboek bijhouden. Het is samen met je POK onder meer vereist voor het verkrijgen van je studiefinanciering.

  3. Voor iedereen vanaf 14 jaar geldt de Wet op de Identificatieplicht. Concreet houdt dit in dat het BPV bedrijf bij aanvang van de BPV verplicht is een geldige I.D.-bewijs te vragen en vervolgens een kopie daarvan in de personeelsadministratie op te nemen. Geldig zijn onder andere een Nederlands paspoort of gemeentelijke identiteitskaart.

   Let op:

Een rijbewijs geldt nietals geldig I.D. -bewijs!

Bij controle op de werkplek moet jij je altijd kunnen identificeren. Dan is wel een rijbewijs toegestaan.

Onder het kopje Onderwijs en BPV planningvind je de BPV plannng voor 2018-2020. .