Beveiliger

Crebocode 25407 Leerweg BOL Niveau 2

Tijdens de BPV

Begeleiding door school

Het Deltion College vindt het belangrijk dat je tijdens je BPV goed wordt begeleid. Natuurlijk probeert iedereen je zo veel als mogelijk te helpen. Houd er wel rekening mee dat je begeleider niet op alle vragen een antwoord weet. Zo zijn BPV-begeleiders geen fiscaal, juridisch of financieel deskundigen. Hiervoor dien je o.a. de belastingdienst, advocaten of accountants te raadplegen. Veelal zijn binnen de bedrijven waar je werkzaam bent deze specialisten aanwezig die je antwoord op je vragen kunnen geven. Vraag daar naar en maak er gebruik van!!!

Bij een BPV-periode van 10-20 weken geldt de volgende bezoekfrequentie:

Minimaal 2 x door BPV-begeleider/BPV-coördinator. Op verzoek van jou of de praktijkopleider gebeurt dit vaker.

De praktijkopleider neemt contact op met de BPV coördinator bij absentie tijdens de BPV, zodat de BPV coördinator dit kan communiceren met je Studieloopbaanbegeleider om de nodige actie te ondernemen.

Bij problemen of conflicten neem je eerst contact op met de praktijkopleider. Daarna zo nodig met de BPV-coördinator. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat dan wordt de zaak direct voorgelegd aan de studieloopbaanbegeleider

Doelstelling gesprekkencyclus 

Gedurende de BPV periode vinden er meerdere gesprekken plaats. Gesprekken met de praktijkopleider en gesprekken met de praktijkopleider en de BPV begeleider vanuit school. Het doel van de gesprekken is om de voortgang te bespreken in het leerproces en te bepalen welke ondersteuning er nodig is om de leerdoelen te halen. Per BPV bedrijf verschilt het aantal gesprekken tussen de student en de praktijkopleider.

Inhoud Gesprekkencyclus 

Gesprekken

Week / datum 

SOLLICITATIEGESPREK: FORMULIER SOLLICITATIE-/KENNISMAKINGSGESPREK

Kennismaking

Algemeen informatie/administratie

 

1de GESPREK TUSSENEVALUATIE

Begeleidingsgesprek met agendapunten

Student en Praktijkopleider dragen beide agendapunten aan en leveren input

Bespreken reflectieverslagen

Afspraken verslaglegging door student

Aanwezig:

BPV- begeleider dient hierbij aanwezig te zijn

 

2de GESPREK: EINDEVALUATIE / BEOORDELINGSGESPREK

Beoordelingsgesprek op basis van aandachtspunten praktijkbeoordeling opdrachten praktijkwerkboek

Bespreken reflectieverslagen

Afronden PWB, ondertekenen verklaring Praktijkopleider

Aanwezig:

BPV- begeleider dient hierbij aanwezig te zijn

 

Tussen de evaluatiegesprekken wordt met elkaar gewerkt en ontstaat beeld over functioneren (evt. met input van collega’s), al werkend mogelijkheid tot bijsturen en begeleidingsgesprekken.

Vrij nemen/ ruilen 

Tijdens de BPV-periode is het opnemen van vakantie niet toegestaan.
Mochten er bijzondere omstandigheden zijn waarin het noodzakelijk is vakantie op te nemen, dan gebeurt dat altijd in overleg met het bedrijf en de
BPV-coördinator.

Het ruilen van je dienst is niet toegestaan zonder toestemming van de Praktijkopleider van het Bedrijf.

Begeleiding binnen het bedrijf 

Als je werkzaamheden verricht doe je dat onder verantwoording van de school. Het BPV-bedrijf wijst een praktijkopleider aan die verantwoordelijk is voor de begeleiding van jou in het bedrijf. De praktijkopleider onderhoudt contacten tussen jou en de BPV-coördinator over voortgang leerproces en bemiddelt bij problemen.