Coördinator beveiliging

Crebocode 25408 Leerweg BOL Niveau 3

Aanvullende informatie over jouw opleiding

Voordat je kunt beginnen met de opleiding coordinator beveilging, dien je in het bezit te zijn van het diploma beveiliger2 of deze in ieder geval voor 15 september van het eerste leerjaar te hebben behaald. Indien je voor 15 september van het eerste leerjaar nog niet jouw diploma beveiliger 2 hebt behaald, mag je de opleiding coordinator beveiliging niet (verder) volgen.

Sinds 2017 is er wetswijziging geweest waardoor het mogelijk is om je direct aan te melden voor de opleiding coordinator beveiliging. je hebt dan wel een van de onderstaande diploma's nodig:

  • VMBO kader

  • VMBO gemende leerweg

  • VMBO theoretische leerweg

Je begint dan eerst met het basisdeel. Als je het basisdeel hebt afgerond kun je verder met profieldeel coordinator beveiliging.

De student kent diverse varianten in het leren, zie hiervoor kerntaken, werkprocessen in deze studiegids. Een daarvan is de variant evenementen. Door een rol te hebben als coordinator en in sommige gevallen als beveiliger, tijdens een evenement, doet de student ervaring op met diverse doelgroepen.Die ervaringen zijn belangrijk om een goed beroepsbeoefenaar te worden. Het werkveld waardeert dat de student dergelijke ervaringen deelt. De uren die de student maakt tijdens een evenement, en de voorbereiding ervan, gelden als contacturen binnen het onderwijs.(buitenschools, contextrijk leren).

De student is  verplicht deel te nemen aan de verplichte evenementen en kan soms vrijwillig deelnemen aan evenementen die verspreid over het hele jaar worden aangeboden. Echter de coordinator zal binnen zijn klas vrijwel altijd een verdeling maken welke student zich met welk evenement bezig houdt. Dit veelal in een project weggezet.
Het opstellen van draaiboeken en beveiligingsplannen is een onderdeel van het evenement. De student zal hier vaak mee te maken krijgen.
Er zijn evenementen die tijdens de opleiding bekend zijn en er zijn evenementen die gedurende de opleiding bekend gemaakt worden.

Hieronder vind je het overzicht van de evenementen.

Verplichte evenementen zijn:

  • Thorbeckegracht Festival Zwolle

  • Bevrijdingsfestival

  • Voorlichtingsdagen Deltion College

  • Sinterklaasintocht (Kampen / Zwolle)

Voortgang studie

Halverwege het jaar wordt tijdens het voortgangsgesprek aandacht besteed aan jouw presentie, houding en gedrag, de behaalde resultaten, toetsen en examens en aan de haalbaarheid van de studie. Aan het eind kan je studieloopbaanbegeleider kan het team docenten beslissen dat je het studiejaar opnieuw moet volgen of dat je de rest van de opeleiding eventueel versneld kunt doorlopen. (zie ook 2.7.5 bindend studieadvies.)

SPORT 

In het kader van de ontwikkeling van de student wordt actieve deelname bij de sportlessen verwacht van de student. Indien het aantal vastgestelde sporturen( aantal groene vlaggen) niet behaald is, is de student  verplicht de verzuimde uren in te halen. Dit vindt plaats in de bufferweken en zal geregistreerd worden.

Sport is vastgelegd volgens een vlaggensysteem. Het uitgangspunt is:

  • 2 lessen per week; 2x een blok van 1,5 uur

  • 1x een blok clinics (Student maakt aan het begin van het jaar een keuze)

  • 1x een blok Sportles

  • 12 vlaggen per periode

Bindend Studie Advies (BSA)

De volgende aandachtspunten spelen een rol bij het bindend studie advies;

Houding

Presentie

Resultaten

Afspraken

Afspraken die gemaakt zijn:

  • Student komt altijd in sportkleding, ook als hij geblesseerd is moet hij aanwezig zijn in sportkleding

  • Als de student geen sportkleding heeft, heeft hij een gele vlag

  • Als student afwezig is, heeft hij een gele vlag

  • SLB ‘er waakt over de presentie, student kan zelf ook inloggen en heeft inzage

  • Inhalen van uren ( van gele vlag naar groene vlag) tijdens bufferweek; 10 momenten mogelijk in die week. Per periode wordt het aantal groene vlaggen bekeken.

Als de student aan het einde van het schooljaar alle vlaggen groen heeft, is sport voldoende

KLEDINGPROTOCOL

Binnen de opleiding is het verplicht een uniform te dragen. Zie hiervoor het kledingprotocol. Dit is via een link toegevoegd.