Leidinggevende team/afdeling/project

Crebocode 25160 Leerweg BOL Niveau 4

Voorbereiding

VOORBEREIDING

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming (BPV). Het bedrijf/de instelling waar de BPV plaats vindt zorgt ook voor de begeleiding. De voorbereiding vindt plaats op school tijdens de lessen .

Ook wordt bij het vak Nederlands aandacht besteed aan het onderdeel "solliciteren".

Voordat je kunt gaan solliciteren bij een bedrijf/ instelling is het belangrijk om te weten of het bedrijf/instelling voldoet aan de eisen die gesteld worden voor de opleiding Leidingeven team/afdeling/project. Deze eisen zijn opgesteld door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Of het, door jou gekozen, bedrijf de juiste acreditatie heeft voor niveau4 is te lezen op onderstaande link:

https://stagedocenten.s-bb.nl/

In de zoekfunctie kun je ook gemakkelijk bekijken welke bedrijven allemaal een erkende BPV plaats aanbieden voor de opleiding leidingeven op basis van vakmanschap team/afdeling/project.

Zorg voor een representatief e-mailadres. Het adres bevat bij voorkeur je voor- en achternaam. Streepjes (hoog- of laag liggend) verdienen geen aanbeveling, want ze geven snel aanleiding tot fouten en leiden tot onbestelbare elektronische post. Gebruik liever je Deltion e-mailadres.

Houd er rekening mee dat je gebeld kunt worden door een professionele organisatie met volwassen mensen. Zorg dus ook voor een volwassen en representatieve voicemail. Diegene die je belt, hoort graag je volledige naam en een vriendelijke begroeting.

Sollicitatieprocedure

Tijdens de lesuren op school bereid je je voor op het solliciteren bij het goedgekeurde BPV bedrijf. Je solliciteert schriftelijk of per mail bij het desbetreffende bedrijf. Naar aanleiding van je sollicitatiebrief kun je uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek met het toekomstige BPV-bedrijf. Tijdens dit gesprek kunnen er afspraken worden gemaakt over waar je zult worden ingezet.

Als je twee weken na de schriftelijke sollicitatie nog geen bericht van het bedrijf hebt ontvangen, neem je telefonisch contact op met het bedrijf.

Voordat je aan een BPV begint, moet een aantal stappen worden genomen. Hieronder staat weergegeven wat er gedaan moet worden om tot een succesvolle BPV te komen. Daarnaast vind je uitleg over de sollicitatieprocedure.

Deze stappen zijn:

  • Je dient zelf op zoek te gaan naar een BPV bedrijf.

  • Je draagt het BPV bedrijf voor aan je BPV-coordinator.

  • BPV-coördinator beoordeelt keuze op beschikbaarheid

  • De studieloopbaanbegeleider gaat samen met de student het sollicitatietraject in.