Medewerker (financiële) administratie

Crebocode 25149 Leerweg BOL Niveau 2

Voorbereiding

Voorbereiding

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming of stage. Het bedrijf/de instelling waar de stage plaatsvindt, zorgt ook voor de begeleiding. Jouw stage-leraar van Deltion komt regelmatig voor overleg naar je toe op je werkplek. De belangrijke afspraken over de stage worden vastgelegd in een praktijkovereenkomst (POK).

Je wordt voorbereid op je stage door de lessen te volgen waarin je kennis en vaardigheden opdoet die aansluiten op wat je tijdens je stage gaat doen. Voordat je stage gaat lopen, krijg je uitleg van een docent over wat er van jou verwacht wordt tijdens je stage en hoe je een stageplek kunt zoeken én vinden.

Praktijkovereenkomst

De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan je stage begint. In de POK staat onder andere:

  • van wanneer tot wanneer je stage loopt

  • hoeveel uur je stage moet lop

  • en de naam en adresgegevens van het bedrijf waar je stage loopt

Zodra je een stagebedrijf hebt gevonden, vul je een digitaal POK-aanvraagformulier in. Na akkoord van de stagecoördinator wordt het aanvraagformulier doorgestuurd naar het BPV-bureau. Het BPV-bureau maakt de POK op en stuurt deze ter ondertekening naar het stagebedrijf.

De POK is dus een overeenkomst, waar iedereen zich aan houden moet en die wordt afgesloten en ondertekend door het bedrijf/de instelling, de school en door jou.

Let op :

  • je mag alleen stage lopen als je een getekende POK hebt

  • je mag alleen stage lopen bij een erkend leerbedrijf