Medewerker (financiële) administratie

Crebocode 25149 Leerweg BOL Niveau 2

Matching

Wij helpen jou bij het vinden van een geschikte stageplaats (dat noem je matching), maar je moet natuurlijk ook zelf initiatief nemen bij het zoeken naar een stagebedrijf. Het is tenslotte zo dat het beste en het leukste bedrijf, dat bedrijf is dat je zelf hebt gevonden.

De stagecoördinator van school zal proberen om jou met een bedrijf in contact te brengen waar jij - volgens de coördinator - goed zou passen. Het is echter zo dat er vaak meer studenten zijn dan stageplaatsen via school, het is daarom belangrijk dat je zelf ook zo vroeg mogelijk op zoek gaat naar een geschikte plek.

Houd er bij het zoeken rekening mee dat het bedrijf voor jouw studierichting als stagebedrijf erkend moet zijn door Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) of dat het bedrijf mee wil werken aan aanvragen van zo'n erkenning. Altijd geldt dat de erkenning geregeld moet zijn voordat je met je stage begint. Jouw stagecoördinator kan je uitleg geven over het aanvragen van een erkenning.

Als je zelf onvoldoende meewerkt aan het vinden van een stageplek (door bijvoorbeeld te weigeren om bij een bedrijf te solliciteren of je onvoldoende in te zetten bij de sollicitatieprocedure of de aangeboden stageplaats zonder geldige reden af te wijzen), dan kan school stoppen met het helpen bij het vinden van een stageplek. In dat geval moet je zelf een stageplek zoeken.

Heb je een plek gevonden dan zorg je ook voor het op tijd, juist en volledig verstrekken van informatie en het invullen van de stageformulieren zoals de PraktijkOvereenKomst.