Applicatieontwikkeling (Gamedeveloper)

Crebocode 25188 Leerweg BOL Niveau 4

Voorbereiding

De voorbereiding op je stage bestaat uit twee delen: Het opbouwen van een portfolio en het zoeken van een stageplek.

Opbouwen portfolio:
Gamedeveloper bevindt zich binnen de creatieve industrie. Dit betekent dat je niet zomaar een stageplek of een baan krijgt, maar dat je deze moet verdienen met een goed portfolio. Daarom staat in de opleiding het opbouwen van een sterk portfolio centraal. Een goed portfolio is persoonlijk, creatief en geeft een goed beeld van wat jij in huis hebt als Gamedeveloper.
Tijdens je derde jaar krijg je begeleiding in het geschikt maken van je portfolio voor de arbeidsmarkt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de vulling en verspreiding van je portfolio maar je krijgt wel begeleiding in de keuzes die je maakt en het aantrekkelijk maken voor werkgevers en stageadressen. Verder ben je natuurlijk met alles wat je maakt bezig om een portfolio op te bouwen. Je portfolio is alleen maar een weergave van wat je kan, dus het beste dat je maakt is altijd geschikt voor op je portfolio.

Zoeken stageplaats:
Je bent in deze industrie ook zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stageplek. Stageadressen zijn niet geïnteresseerd in studenten die aan het handje gehouden moeten worden om een stageplek te vinden maar geven de voorkeur aan stagiars die zelf op zoek gaan naar een stageplek.
Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het contact leggen met mogelijke stageadressen en het opsturen van een sollicitatiebrief. Waar je wel begeleiding in krijgt is in het opstellen van een goede brief, het voeren van gesprekken en het ontdekken van welke stageplaatsen geschikt zouden kunnen zijn voor iemand met jouw kwaliteiten.
Af en toe komen bedrijven zelf met de vraag of wij nog mogelijke stagiars voor ze hebben. In dat geval kunnen wij wel studenten voordragen. Je zal wel zelf alsnog contact moeten leggen en het gesprek moeten voeren.