Kok

Crebocode 25180 Leerweg BOL Niveau 2

Voorbereiding

Het team bereidt de student voor op het bpv-traject, onder andere door onderstaande hulpmiddelen.

De studenten worden ondersteund bij het vinden van een erkende BPV-plaats. Tijdens het BPV uur wordt er specifiek met jou gesproken over de aankomende BPV periode. Aan de orde komen: wat is een erkend leerbedrijf, de rol van de praktijkopleider, de rol van BPV begeleider, praktijkovereenkomst ( POK), de praktijkopdrachten etc.

Leerbedrijf en onderwijsteam dragen zorg voor een wederzijds aanspreekbare contactpersoon (naam, telefoonnummer, email) voor vragen, meldingen en/of klachten van student en/of het leerbedrijf.

Het zoeken naar een stageplek is in eerste instantie iets dat je zelf moet doen, het is immers belangrijk dat je een stageplek vindt die goed bij jou past. Je vakdocent en de BPV-docenten kunnen jou helpen bij het zoeken naar een plek die bij jou past, zij kennen veel leerbedrijven. Verder maak je gebruik van www.stagemarkt.nl, op deze website kun je gericht zoeken naar een voor jouw opleiding erkend leerbedrijf. Tevens kun je hier zien welke leerbedrijven beschikbare stageplaatsen gemeld hebben.

Vanuit de lessen Nederlands krijg je ook ondersteuning bij het zoeken naar een stageplek. Je moet hierbij denken aan het schrijven van sollicitatiebrieven en het jezelf presenteren tijdens een sollicitatiegesprek.