Audicien

Crebocode 25047 Leerweg BBL Niveau 4

Jouw beroep

Beroepen veranderen, het beroep van audicien is ook steeds in beweging. Met andere woorden, de vraag vanuit de arbeidsmarkt verandert; hier proberen wij binnen onze opleiding op aan te sluiten, zodat jij klaar bent voor die veranderende arbeidsmarkt.

De audicien moet er voor zorgen dat de verwachting van de cliënt in overeenstemming wordt gebracht met het maximaal te behalen resultaat. Dit vereist een goed uitgevoerd onderzoek, goed inlevingsvermogen in de situatie van de cliënt en zijn omgeving en een geduldige communicatie. Tevens moet de audicien bepalen of aanvullend onderzoek is vereist.

De audicien werkt secuur, klantvriendelijk, accuraat, veilig en hygiënisch volgens het hygiëneprotocol. Tijdens zijn werkzaamheden handelt hij volgens de geldende protocollen, kwaliteitscriteria, -normen, -richtlijnen en wetgeving. Hij maakt altijd de afweging of hij de cliënt zelf verder kan en mag behandelen of dat hij deze adviseert een audioloog of kno-arts (via huisarts) te bezoeken.

De audicien maakt de juiste keuze tussen het commercieel belang dat hij heeft bij de verkoop van hoorhulpmiddelen en de meerwaarde die de betreffende voorziening heeft voor de cliënt.

De audicien is proactief in het op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het vak. Met name de audiometrie en nieuwe technologische mogelijkheden vereisen dat de audicien regelmatig cursussen en nascholingsactiviteiten volgt en de vakliteratuur bijhoudt.