Zelfstandig medewerker leisure & hospitality

Crebocode 25353 Leerweg BOL Niveau 3

Voorbereiding

Eerste studiejaar 

Gastheer / gastvrouw (o.a. De Fundatie, Hanzedagen Kampen, Stedelijk Museum Zwolle)

In het eerste jaar loop je minimaal 1x stage als gastheer of gastvrouw op een middag of avond bij één van de bovenstaande bedrijven.

Stage

In het eerste leerjaar ga je de laatste periode van het jaar stagelopen. Deze stage gaat door in de zomervakantie (houd hier rekening mee!), dat is namelijk het hoogseizoen van ons werkveld en daar hoor je kennis mee te maken. De stage eindigt na de eerste periode van leerjaar twee. Je loopt minstens 600 uren stage in een hotel, op een camping, een outdoor-bedrijf of bij een ander geschikt bedrijf. Dit kan in het binnen- of buitenland, maar dat is afhankelijk van je leeftijd, voortgang op school en gaat altijd in overleg met jouw SLB'er en de stagecoördinator.

Tweede studiejaar

Stage

In het tweede leerjaar loopt de stage uit het eerste leerjaar door tot eind periode één.

Derde studiejaar

Stage

In het derde leerjaar ga je periode drie en vier van het schooljaar stagelopen, dit is aan het einde van je opleiding. Je loopt minimaal 600 uren stage in een hotel, op een camping, bij een outdoor-bedrijf of bij een ander geschikt bedrijf. Dit kan in het binnen- of buitenland, maar dat is afhankelijk van je leeftijd, voortgang op school en gaat altijd in overleg met jouw SLB'er en de stagecoördinator.

Voorbereiding

Voor aanvang van de stageperiodes zal je op school hierop voorbereid worden. Tijdens verschillende lessen zal je leren doelen te stellen waar je tijdens je stage mee aan de slag gaat. Ook zal je tijdens deze lessen uitleg krijgen over de opdrachten die je moet doen, hoe en wanneer je mag solliciteren voor een stageplek, en over hoe je verwacht word contact te houden met school.