Voeger (Voegen / gevelbehandelen)

Crebocode 25130 Leerweg BBL Niveau 2

Tijdens de BPV

Wij vinden het belangrijk dat je goed wordt begeleid tijdens je opleiding. Het is ook belangrijk dat je weet waar je terecht kunt met vragen of problemen.

In het competentiegerichte onderwijs van het Deltion College staat jouw loopbaan als student centraal. Aan die (studie)loopbaan geef je in toenemende mate zelf vorm en inhoud. Jouw loopbaanbegeleider, een van de leraren van de opleiding, is daarbij je eerste aanspreekpunt. Je hebt veel contact met je loopbaanbegeleider over o.a. je studievoortgang en alle zaken die daarbij een rol (kunnen) spelen, maar ook over wat je met/na je opleiding verder wilt gaan doen.

Wanneer de loopbaanbegeleider hulp nodig heeft van deskundigen, kun je doorverwezen worden naar het Studenten SuccesCentrum. Zij kunnen je bijvoorbeeld adviseren bij studie- of persoonlijke problemen, maar het SSC begeleidt je onder andere ook wanneer je wilt overstappen naar een andere opleiding. Wanneer dat voor je begeleiding nodig is, kun je bij het SSC verschillende testen doen en/of deelnemen aan trainingen.

Loopbaanbegeleider

Als je aan een nieuwe opleiding begint, komt er heel wat op je af. In het begin zul je heel wat vragen hebben over de gang van zaken en de regels van school. Het eerste aanspreekpunt voor al je vragen is je loopbaanbegeleider. Elke student heeft een loopbaanbegeleider. Wie dat is, krijg je te horen bij de start van je opleiding.

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming (stage of werk). Het bedrijf / de instelling waar de BPV plaatsvindt, zorgt voor de begeleiding. Vanuit jouw opleiding heeft de loopbaanbegeleider regelmatig contact met jouw, hetzij telefonisch, op school of op de werkplek.

De loopbaanbegeleider heeft de volgende taken:

  • Je informatie geven over de school en de opleiding

  • Je helpen bij (studie)problemen en eventueel doorverwijzen

  • Je begeleiden tijdens de opleiding

In alle gevallen geldt: blijf niet met je vragen rondlopen. Ga naar je loopbaanbegeleider want hij / zij is daarvoor!

Tijdens de opleiding beoordeelt de leermeester / beroepspraktijkbegeleider periodiek de competentieontwikkeling van het leerbedrijf. De trajectmap bevat hiervoor een formulier met vastgestelde criteria. Doel van de voortgangsbeoordelingen is het volgen van de competentieontwikkeling ter optimalisering van het leerproces.

Relectiegesprek

Tijdens de opleiding wordt periodiek een reflectiegesprek gehouden. Daarin worden ontwikkeling en resultaten in de daaraan voorafgaande periode besproken. Aan het eind van iedere periode wordt de voortgang van de student vastgelegd. Daarmee is er zicht op de studievoortgang en wordt er zonodig een advies gegeven. Wil je stoppen met de opleiding dan moet je persoonlijk contact opnemen met je loopbaanbegeleider.