Voeger (Voegen / gevelbehandelen)

Crebocode 25130 Leerweg BBL Niveau 2

Afronding/Beoordeling

De deelnemer toont met een mix van examenvormen (methodenmix) aan dat hij aan de kwalificatie-eisen voor het beroepsgerichte deel voldoet.

Praktijkexamen

Met een praktijkexamen wordt geëxamineerd of de deelnemer in kenmerkende en zo mogelijk kritische beroepscontexten en -situaties bepaalde beroepsvaardigheden correct en adequaat uitvoert conform de vereiste beoordelingscriteria (vaardighedendemonstratie) en professioneel handelt conform de vereiste beoordelingscriteria (gedragsassessment).

  • De zeven praktijkexamens bestaat uit één opdracht die op één examenmoment wordt uitgevoerd.

Zes van de zeven toetsen dienen in de beroepspraktijk te worden afgelegd en worden door de leermeester/beroepspraktijkbegeleider beoordeeld. De ander toets mag in een gesimuleerde arbeidssituatie (examencentrum) afgelegd worden. In de gesimuleerde arbeidssituatie wordt de toets in een leerlingwerkplaats (examencentrum) beoordeeld door de instructeur van het samenwerkingsverband, toetsen op locatie van het ROC worden de toetsen door een leraar / instructeur beoordeeld.

Het resultaat van de praktijktoets wordt vastgelegd in de trajectmap. De praktijktoets moet altijd met een voldoende (≥ 5,5) worden afgerond.

Theorie-examen

Met een theorie-examen wordt de kennis geëxamineerd op het niveau en in de omvang van een exameneenheid. Het gaat hier om de noodzakelijke kennis om te kunnen anticiperen op verschillende praktijksituaties en het inzicht in het waarom van het handelen in de verschillende praktijksituaties en bestrijkt minimaal de expliciet in het kwalificatiedossier beschreven kennis.

  • De theorie-examens bestaan uit meerkeuzevragen en kunnen zowel schriftelijk als via beeldscherm worden afgenomen. Het theorie-examen moet altijd met een voldoende (≥ 5,5) worden afgerond.

Bij het bepalen van het kerntaakcijfer telt het praktijkresultaat 3 keer en het theorieresultaat 1 keer mee.