Leidinggevende international hospitality

Crebocode 26008 Leerweg BOL Niveau 4

Nederlands, rekenen, Engels en Burgerschap

Op Deltion leer je veel over jouw toekomstige beroep. Daarnaast krijg je ook vakken zoals Nederlands, rekenen, Engels en Burgerschap. Je moet voor Nederlands, rekenen en Engels (verplicht bij een opleiding op niveau 4) een centraal examen afleggen.

Nederlands en Engels

Het examen Nederlands en Engels bestaat uit de onderdelen: lezen, luisteren, spreken, gesprekken voeren en schrijven (incl. taalverzorging). Voordat je examen doet, krijg je uitleg over hoe het examen wordt afgenomen en over de taaleisen. Er zijn algemene eisen en eisen vanuit het kwalificatiedossier, speciaal voor jouw beroep.

Rekenen

Het examen rekenen bestaat uit de onderdelen: getallen, verhoudingen, verbanden, meten en meetkunde. Tijdens de eerste weken en voordat je examen doet, krijg je uitleg over de rekeneisen en over hoe het examen wordt afgenomen. Ook voor dit examen gelden algemene eisen en eisen vanuit het kwalificatiedossier, speciaal voor jouw beroep.

Burgerschap

Tijdens je opleiding leer je wat je moet weten en kunnen om je aanstaande beroep goed uit te voeren. Op Deltion bereiden we je dus voor op jouw toekomst. Daarbij hoort ook een voorbereiding op je rol als burger in de Nederlandse maatschappij. Je woont immers in een dorp of stad, je werkt en je mag stemmen. Het vak Burgerschap helpt je om bewust een goede en vitale burger te zijn.

Burgerschap is ook een diploma-eis. Dit betekent dat je alle onderdelen van dit vak gedaan moet hebben om je diploma te kunnen behalen. Het vak bestaat uit de onderdelen politiek juridisch, economisch, sociaal maatschappelijk en vitaal burgerschap (voor BOL-opleidingen via het Sportkeuzeprogramma).

Het Sportkeuzeprogramma (voor de BOL-opleidingen) gaat over je eigen vitaliteit en bestaat onder andere uit sportlessen en een leefstijltest. Deze lessen zijn in het sportcentrum van Deltion (gebouw Bruin), sportkleding is verplicht. Vitaal burgerschap kun je alleen (gedeeltelijk) afsluiten als je voldoende sportlessen hebt gevolgd en je de leefstijltest hebt gedaan.