Opticien

Crebocode 25631 Leerweg BBL Niveau 4

Matching

Hoe vind je een stage plek

Meestal ben je al werkzaam bij een optiekzaak. Zo niet dan ga je in principe zelf op zoek naar een optiekzaak om de bpv te kunnen volgen. We vinden namelijk het zelf zoeken en contacten leggen een belangrijk onderdeel van je leerproces. Het leert je om initiatief te nemen en mensen aan te durven spreken, vaardigheden die je tijdens je latere werkzame leven goed van pas zullen komen!

De optiekzaak moet, zoals eerder geschreven, een erkend leerbedrijf zijn. Deze erkenning wordt uitgegeven door de SBB. Indien het niet lukt om een werkplek te vinden of is er iets onduidelijk over de erkenning van het leerbedrijf dan kan de school hierbij verder helpen. Via de volgende site kun je bedrijven zoeken die op dit moment stageplaatsen beschikbaar hebben : https://www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden. De opleiding heeft ook een besloten Facebookpagina waar vacatures en oproepen worden geplaatst. Deze is te vinden via Facebook onder ‘Deltion College Opleiding tot Opticien’.

Voor BBL studenten geldt dat je gedurende je gehele opleiding per jaar minimaal 650 klokuren werk moet hebben.

Overigens is het voor Deltion niet van belang of je bij het leerbedrijf tijdens de stage wordt betaald. Hoewel BBL studenten in de regel gaan voor een betaalde baan is voor Deltion uitsluitend het minimaal 650 klokuren per jaar leren in de praktijk een harde eis.