Opticien

Crebocode 25631 Leerweg BOL Niveau 4

Voorbereiding

Bij optiek ga je een aantal weken nadat de opleiding is gestart al op stage. Gedurende de eerste weken (en ook nog tijdens de stage) zal je op school worden voorbereid op dit leren in de praktijk.

Dit doen we tijdens BPV lessen op school waarbij een ervaren praktijkdocent je veel nuttige zaken over de stage zal uitleggen. Zodra je op stage bent kunnen tijdens deze lessen ook vragen of problemen waar je in de praktijk tegenaan bent gelopen worden ingebracht en besproken.

Starten met de stage

Voor vragen m.b.t. het starten met de stage of het vinden van een stageplaats kun je in eerste instantie terecht bij je BPV docent. Daarnaast kan de BPV coördinator van de afdeling Optiek je helpen met specifieke vragen. Je kunt hierbij denken aan de erkenning van het leerbedrijf, het verkrijgen van de praktijkovereenkomst (POK) etc.

Waar loop je stage

Stage loop je bij een door de SBB (Samenwerkingsverband Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend Optiek leerbedrijf. Verplicht is het niet maar we adviseren je om zowel bij een ketenbedrijf als een zelfstandige opticien stage te gaan lopen. Hierdoor doe je werkervaring op binnen verschillende bedrijfsculturen waardoor je kunt ondervinden wat beter bij je past. Met het ook op gericht werk zoeken tijdens of na je opleiding kan dit zeker nuttig voor je zijn.