Opticien

Crebocode 25631 Leerweg BOL Niveau 4

Matching

Hoe vind je een stage plek

Je gaat zelf op zoek naar een optiekzaak om de bpv te kunnen volgen. We vinden namelijk het zelf zoeken en contacten leggen een belangrijk onderdeel van je leerproces. Het leert je om initiatief te nemen en mensen aan te durven spreken, vaardigheden die je tijdens je latere werkzame leven goed van pas zullen komen! De optiekzaak moet, zoals eerder geschreven, een erkend leerbedrijf zijn. Deze erkenning wordt uitgegeven door de SBB. Indien het niet lukt om een stageplek te vinden of is er iets onduidelijk over de erkenning van het leerbedrijf dan kan de school hierbij verder helpen.

Via de volgende site kun je erkende leerbedrijven zoeken die op dit moment stageplaatsen beschikbaar hebben:

ttps://www.s-bb.nl/studenten/stageplek-vinden. De opleiding heeft ook een besloten Facebookpagina waar vacatures en oproepen worden geplaatst. Deze is te vinden via Facebook onder ‘Deltion College Opleiding tot Opticien’.

Wanneer loop je stage

Stage voor de BOL studenten vindt plaats gedurende de hele opleiding:

In het eerste leerjaar loop je 280 uur stage verdeeld over het gehele jaar. Dit komt neer op ongeveer één dag stage per week.

In het tweede leerjaar loop je 560 uur stage verdeeld over het gehele jaar. Dit komt neer op twee dagen stage per week. In het derde leerjaar loop je 560 uur stage verdeeld over het gehele jaar. Dit komt neer op twee dagen stage per week.

Buitenland stage (geen tweetalig onderwijs)

In het tweede en derde jaar bestaat de mogelijkheid voor een buitenland stage in Duitsland waar we goede contacten met diverse scholen en leerbedrijven hebben. Op dit moment zijn dit bedrijven in de steden Oldenburg, Munster, Osnabrück en Bielefeld.

Buitenland stage (tweetalig onderwijs)

In het tweede en derde jaar van de opleiding loop je in de 3e en 4e periode van elk schooljaar stage bij een optiekbedrijf in Duitsland. Op dit moment zijn dit bedrijven in de steden Oldenburg, Munster, Osnabrück en Bielefeld. Het komt er op neer dat je in het tweede en derde jaar 50% van de stage in Duitsland loopt en de andere 50% in Nederland. Het eerste jaar loop je de volledige stage in Nederland.