Klantmedewerker Bancaire Diensten/Klantmedewerker Schadeverzekeringen

Crebocode 25544/25546 Leerweg BOL Niveau 4

Voorbereiding

De BPV coördinator kan je helpen bij het vinden van een stageplek, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een geschikt bedrijf. Je krijgt hierover informatie van de BPV coördinator tijdens een les en ook binnen het vak Project wordt nadrukkelijk aandacht besteed aan het vinden van een stageplek. Het is belangrijk niet te lang te wachten met het zoeken naar een geschikte stageplek. Immers het bedrijf moet geaccrediteerd zijn, anders mag je er geen stage lopen. Als je twijfelt, is het raadzaam contact te leggen met de BPV coördinator. Tijdens bepaalde lessen en/of aparte bijeenkomsten word je voorbereid op de stage en ook welke opdrachten binnen de stage gedaan moeten worden.

De praktijkovereenkomst, kortweg POK genoemd, moet ingevuld zijn voordat je aan een BPV periode begint. Hierin staat onder andere aangegeven:

  • Van welk moment en tot wel moment je BPV duurt

  • Het totaal aantal te maken uren tijdens je BPV

  • Naam en adresgegevens van het bedrijf/instelling waar je de BPV doet

Zodra je een BPV-bedrijf hebt gevonden, vul je een digitaal POK- aanvraagformulier in. Na akkoord van de BPV-coördinator wordt het POK-aanvraagformulier doorgestuurd naar het BPV-bureau.De onderwijsadministratie (OA) maakt de POK op en stuurt deze ter ondertekening naar het BPV-bedrijf.

De POK is een overeenkomst waar iedereen zich aan moet houden. Let op:

  • Zonder geldige POK mag je geen stage lopen;

  • Je mag alleen je BPV alleen doen bij een erkend BPV-bedrijf