Luchtvaartdienstverlener

Crebocode 25636 Leerweg BOL Niveau 4

Onderwijs en BPV planning

Vanwege onderwijsontwikkelingen verandert het programma van de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Daardoor is op dit moment alleen het onderwijsprogramma voor leerjaar 1 en 2 volledig bekend. Voor meer informatie over de examinering zie ook het onderdeel examenplan.

Via onderstaande link vind je de onderwijs en BPV planning:

* Afhankelijk van je stage kan de inhoud van semester 1 en 2 gespiegeld worden.

LET OP: Zie voor uitgebreide informatie t.a.v. de BPV de BPV-gids. Deze krijg je uitgereikt tijdens het eerste studiejaar van je opleiding en kun je vinden op Teams.

De informatie t.a.v. de mogelijkheden en procedures voor de luchthavenstages staat vermeldt in het stroomschema, deze kun je openen via onderstaande link:

Studiepunten voor de opleiding LVD/IAS

Uit het Kwalificatiedossier:

“De luchtvaartdienstverlener heeft een klantgerichte- en dienstverlenende instelling. Zij/hij is communicatief, verantwoordelijk en oplossingsgericht.

Om de gevraagde beroepshouding van de LVD-er in de praktijk te oefenen, gaan studenten tijdens activiteiten binnen (b.v. ouderavonden, informatieavonden, open dagen etc) of buiten Deltion (voorlichting op VMBO scholen etc) werken aan deze aspecten. Voor deze activiteiten behaal je een studiepunt.

Wanneer je minimaal één activiteit afrondt en de begeleider vastgesteld heeft dat je beroepshouding tijdens de activiteit voldoende was, tekent de begeleider dit af op het formulier. De student moet dit formulier downloaden van CumLaude en printen. Nadat de begeleider het formulier heeft ingevuld en heeft ondertekend wordt dit formulier door de student geplaats in CumLaude.

Inschrijven voor activiteiten waarvoor een studiepunt kan worden behaald kan door je naam te plaatsen op de lijsten die komen te hangen op het prikbord bij de teamkamer (wt.3.084).

Let op:

Iedere student moet een studiepunt halen, wanneer studenten zich inschrijven voor meerdere activiteiten kan het zijn dat dit niet wordt toegestaan.

Eventuele wijzigingen ten aanzien van deze afspraken worden geplaatst op Cumlaude.

Studievoortgang

Overgang van 1LV naar 2LV en van 2LV naar 3LV

Aan het eind van elk semester (of periode, afhankelijk van het moment van BPV/stage) wordt er een voortgangsvergadering (alle leraren) gehouden.

  • Heb je 2 of minder onvoldoendes/achterstanden dan mag je over naar het volgende schooljaar.

  • Bij 3 en 4 onvoldoendes/achterstanden word je besproken en besluit het team in de voortgangsvergadering of je wel of niet een positief advies krijgt om over te gaan naar het volgende schooljaar.

  • Bij meer dan 4 onvoldoendes/achterstanden krijg je een dringend advies om het schooljaar opnieuw te doen en vervallen de behaalde resultaten van de ontwikkelingsgerichte toetsen, verslagen, HLB, lounge- en theater/PEC-stage, BT’s of units. De afgeronde examen onderdelen blijven staan.

Een onvoldoende/achterstand ontstaat:

  • Wanneer het gemiddelde voortgangscijfer voor een vak/vakgebied lager dan een 5,5 is en je op een toets lager dan een 3,5 hebt behaald;

  • Wanneer een BT/unit/(module)verslag niet positief (voldoende) is afgerond;

  • Wanneer je verplichte studiepunten niet behaald zijn;

  • Wanneer een examenonderdeel met een O (onvoldoende) of lager dan een 5,5 wordt beoordeeld.

Herkansen van ontwikkelingsgerichte toetsen, verslagen, BT’s of units

Onder ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen vallen alle schriftelijke toetsen, mondelinge toetsen, verslagen, moduleverslagen en praktijktoetsen, behalve examens, BT’s en units. Die vallen onder een andere herkansingsprocedure.

Ontwikkelingsgerichte toetsen en verslagen (excl. examens, BT’s en units) moeten of mogen herkanst worden indien:

  • Je wegens ziekte of een andere legitieme reden afwezig was tijdens het officiële moment van afname;

  • Je jouw verslag niet op de afgesproken datum hebt ingeleverd en/of niet positief is afgerond;

  • Je op een toets of verslag lager dan een 3,5 hebt behaald;

  • Je gemiddelde cijfer voor de resultaten van een vakgebied, per leerjaar, lager dan 5,5 is.

Aanvragen herkansingen

Ieder(e) ontwikkelingsgericht(e) toets of verslag (excl. examens, BT’s en units) mag maximaal twee keer herkanst worden. De aanvraag hiervoor kun je digitaal indienen via een snelkoppeling die enkele weken voorafgaand aan de herkansingen wordt gedeeld via Cumlaude. Voor het indienen van de aanvraag geldt een deadline die ook vermeld staat op Cumlaude. Herkansingsaanvragen die te laat worden ingevuld worden niet in behandeling genomen. Zowel de herkansingsdata als de deadlines voor het aanvragen hiervan staan in het data- en tijdstippenoverzicht op Cumlaude onder informatiebronnen.

Na de tweede herkansing

Wanneer je na een eventuele tweede herkansing nog steeds een onvoldoende resultaat hebt behaald, volgt een gesprek met ouders/verzorgers, coach en de opleidingsmanager over het wel of niet vervolgen van de opleiding.

Regels herkansingsronde

Je mag per herkansingsronde maximaal twee herkansingen aanvragen. Je kunt een tweede herkansing voor een ronde aanvragen door het digitale formulier twee keer in te vullen door opnieuw op de snelkoppeling te klikken en dus in totaal twee inzendingen te versturen. Wanneer je voor een herkansingsronde meer dan twee herkansingen aanvraagt, worden alleen jouw eerste twee aanvragen in behandeling genomen. Wanneer je herkansingen aan wilt vragen voor meerdere rondes vul het digitale formulier dan drie keer in door opnieuw op de snelkoppeling te klikken en in totaal dus drie inzendingen te versturen. Het niet komen opdagen (no-show) bij een goedgekeurde aangevraagde herkansing, geldt overigens als een herkansing waarin een onvoldoende resultaat is behaald. Kom dus opdagen bij een aangevraagde herkansing!

Maximum aantal herkansingen per leerjaar

Wanneer je in leerjaar 1 zit, denk er dan aan dat je dit schooljaar maximaal 10 herkansingen mag aanvragen. Voor leerjaar 2 zijn dat er maximaal 6 en voor leerjaar 3 ook 6. Kies dus bewust!

Data en tijdstippen herkansingen

De leraar zal zowel de datum als het tijdstip van de herkansing met de studenten afstemmen. De data en de deadlines voor het aanleveren van de aanvragen worden voorafgaand aan elke herkansingsronde gepubliceerd op Cumlaude (zie tevens het data- en tijdstippenoverzicht op Cumlaude). Voor mondelinge toetsen en praktijktoetsen plan je, na aanvraag via het herkansingsaanvraagformulier en goedkeuring hiervan, op eigen initiatief een datum en tijdstip met de leraar.

Indeling en overzicht

Voorafgaand aan de herkansingen wordt er een overzicht van alle goedgekeurde en afgekeurde aanvragen gepubliceerd op Cumlaude. Zorg ervoor dat je goed controleert of je aanvraag goed is verwerkt! Let er ook op dat niet per ongeluk door iemand anders een herkansing voor jou is aangevraagd! Als dat het geval is, neem dan contact op met mevrouw Van de Zweerde.