Luchtvaartdienstverlener

Crebocode 25636 Leerweg BOL Niveau 4

Op welke wijze betrekt de opleiding de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)

Voor aanvang van het schooljaar organiseert het team een informatieavond voor de nieuwe studenten en hun ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s). Dan krijg je een persoonlijke coach toegewezen. Voor de eerstejaars studenten wordt er twee keer per jaar een ouderavond georganiseerd, de eerste avond is bedoeld om verder kennis te maken en de tweede avond om jouw voortgang te bespreken. Voor tweede- en derdejaars studenten is er één ouderavond per jaar om de voortgang te bespreken. De data staan opgenomen in de jaarplanning en ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) krijgen bericht om zich hiervoor aan te melden. Tijdens de ouderavond waarbij de voortgang wordt besproken kan jij met je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) een of meerdere leraren spreken, bij verhindering kunnen je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) een telefonische afspraak maken. Indien er aanleiding is kan de coach jullie uitnodigen voor een gesprek. Ook is het mogelijk dat ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) contact hebben met de coach via email of telefonisch contact. Op het moment dat jij 18 jaar wordt, verlopen alle informatiestromen uitsluitend via jou. Na schriftelijke toestemming van jou (gedateerd op een datum dat je 18 jaar of ouder bent) kan daarvan worden afgeweken.

Tijdens de opleiding worden ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) vaker uitgenodigd om een informatiebijeenkomst bij te wonen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een BPV-bijeenkomst.

Het is zowel voor de school als voor de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) van belang dat het contact tussen beide goed is. In principe gaat de school ervan uit dat de student de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) op de hoogte houdt van datgene wat van belang is rondom school. Wanneer zich problemen voordoen bij studenten onder de 18 jaar kan de coach contact opnemen met de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s). Een student is vanaf zijn achttiende jaar zelf verantwoordelijk voor zijn handelen (volwassen voor de wet). Ouders zijn financieel verantwoordelijk voor hun kind tot de leeftijd van 21 jaar is bereikt.