Industriële lakverwerking (Vakkracht industrieel lakverwerker)

Crebocode 25011 Leerweg BBL Niveau 3

Afronding/Beoordeling

De PvB worden zelfstandig uitgevoerd. De kandidaat legt de praktijktoets individueel af, tenzij de aard van de praktijktoets 'uitvoering in maatschap' noodzakelijk maakt. De beroeps-/praktijkbegeleider treedt bij een praktijktoets op als examinator.

De Proeve van Bekwaamheid wordt afgenomen in een Vakcentrum van Savantis waarbij de omstandigheden landelijk gelijk zijn en het examen onder gelijke condities wordt afgenomen.

Praktijktoetsing vakcentra Savantis te vinden onder www.savantis.nl/ exameninstelling/jaarrooster m.b.t. praktijkexamens

Hierin staan de perioden vermeld waarop de praktijktoetsing in de vakcentra Savantis plaatsvinden. De aangegeven perioden zijn richtinggevend. De exacte data worden afhankelijk van de daadwerkelijke aanmelding vastgesteld.

De toetsafname wordt door de Exameninstelling Savantis niet in rekening gebracht bij de Onderwijsinstelling, zowel BBL’ers als BOL’ers (niveau 2 en 3) kunnen twee keer gratis examen doen, hier staat een bijdrage van 130,-- per leerling tegenover.

Een deelnemer aan een BBL-opleiding die niet over een BeroepsPraktijkVormingsOvereenkomst (BPVO) beschikt, kan door de school als extraneus worden aangemeld. Hiervoor brengt de Exameninstelling Savantis echter 350,-- per praktijktoets in rekening bij de Onderwijsinstelling. Deze rekening wordt ook verstuurd indien dedeelnemer voor een 3e keer deelneemt aan een zelfde praktijktoets.

Voor verdere informatie betreffende praktijktoetsing wordt verwezen naar het praktijkhandboek en de examenmatrix.