Boulanger

Crebocode 25614 Leerweg BBL Niveau 4

Afronding en beoordeling

De BPV moet afgerond zijn met minimaal voldoende, om in aanmerking te komen voor het diploma. Dit is een diploma-eis.

Voor de BBL geldt, in het geval van disfunctioneren, dat de arbeidsovereenkomst wordt verbroken. Mocht er binnen de vastgestelde termijn (zie hiervoor de algemene voorwaarden van de onderwijsovereenoomst, artikel 15.2) geen nieuw leerbedrijf worden gevonden, dan heeft dat gevolgen voor de voortgang van de opleiding. Mocht het zich voordoen, dan zal in overleg met je loopbaanbegeleider (in samenspraak met de BPV-begeleider) gekeken worden naar mogelijke oplossingen.

Per (vooraf) vastgestelde periode vindt er een evaluatie plaats met jouw praktijkbegeleider. Doel van de evaluatie: inzicht krijgen in hoeverre je voldoet aan de vastgestelde beoordelingscriteria voor de fase waarin je aan het werk bent. Naast de vakvaardigheden is de beroepshouding ook een belangrijk onderdeel van de BPV beoordeling

Bij de eindbeoordeling is naast de praktijkbegeleider ook de bpv-begeleider betrokken. Deze kan hierbij fysiek aanwezig zijn, dan wel contact hebben via andere communicatiemiddelen.

Klachten over de BPV (beoordeling competent) en het examen.

Tegen maatregelen en besluiten betreffende de kwalificerende beoordeling van de BPV en de examinering kun je in eerste instantie schriftelijk bezwaar aantekenen bij de examencommissie van je opleiding. Tegen een uitspraak op jouw bezwaar kun je beroep aantekenen bij de Commissie van Beroep voor de Examens van het Deltion College. De Commissie behandelt het beroep volgens het Reglement Commissie van Beroep voor Examens Deltion College.

De Commissie stelt jou, de examencommissie en het College van Bestuur op de hoogte van het bindend advies, dat de Commissie geeft.   

Je stuurt het beroepsschrift aan het secretariaat van de Commissie (Postbus 565, 8000 AN te Zwolle). Op de datum van ontvangst voorziet de commissie het beroepsschrift van een dagstempel. Daarna wordt het beroepsschrift op dezelfde dag doorgestuurd naar de Commissie.

Termijn van indienen.

De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift en/of een beroepschrift bedraagt maximaal tien werkdagen. De termijn begint op de eerste dag, nadat de maatregel of het besluit bekend is gemaakt

Termijn uitspraak.

De commissies beslissen binnen tien werkdagen na indiening van het bezwaar of het beroep. De commissies kunnen de termijn eenmaal verlengen met ten hoogste tien werkdagen.

Bij het Studenten SuccesCentrum (SSC) kunnen de medewerkers je helpen met het indienen van een klacht, bezwaar of beroep.