23371 Engineering (BOL-opleidingen Commercieel Technicus 25920 & Technicus Engineering 25919)

Crebocode 23371 (uitstroommogelijkheid 25919 en 25920, BOL) Leerweg BOL Niveau 4

Matching

Wanneer je een bedrijf hebt gevonden dat je aanspreekt, maak je een afspraak met het bedrijf. Vaak lever je vooraf al de gevraagde documenten aan, zoals je een sollicitatiebrief en een CV. Tijdens het gesprek ga je met het bedrijf in overleg en bespreken jullie de gestelde eisen van de BPV-plek.

Inhoudelijke informatie over je BPV vind je in de BPV-gidsen. Deze BPV-gidsen staan per leerjaar in Cumlaude (binnenkort de nieuwe leeromgeving Canvas). Het is van belang dat je de opdrachten die afgerond moeten worden voor de BPV ook uit kan voeren binnen het bedrijf. Dit bespreek je tijdens het kennismakingsgesprek. Ook bespreken jullie de start- en einddatum van de stage en eventuele vakanties. Wanneer het bedrijf en jij een match zien, kan de praktijkovereenkomst (POK) aangevraagd worden. In deze POK zijn alle afspraken die gelden omtrent de BPV vastgelegd en deze moet zijn ingevuld voordat je aan een BPV-periode begint.

De volgende zaken staan in de POK:

  • hoe lang de BPV-periode duurt, met start- en einddatum;

  • het totaal aantal te maken uren;

  • het adres van het bedrijf/instelling waar je de BPV doet;

  • de naam van de BPV-leraar die je vanuit school begeleidt;

  • de naam van jouw begeleider binnen het bedrijf/instelling waar je de BPV doet.

De POK is dus een overeenkomst, waar iedereen zich aan houden moet en deze wordt dan ook door alle partijen ondertekend.

Let op! In veel gevallen is het uitvoeren van de BPV in het werkveld van Engineering alleen mogelijk wanneer je je VCA-diploma hebt behaald! Om die reden raden we je dringend aan om het VCA-examen te doen, zodat je op jouw gewenste BPV-adres kan starten óf dat je zelf in gesprek gaat met je BPV-adres om te kijken wat hierin mogelijk is.