Algemene
informatie gids
23371 Engineering (BOL-opleidingen Commercieel Technicus 25920 & Technicus Engineering 25919)
Crebocode 23371 (uitstroommogelijkheid 25919 en 25920, BOL) Leerweg BOL Niveau 4
Onderwijs en BPV planning
Het is goed om te weten wat jouw docenten vinden van jouw studievoortgang en resultaten. Zelf wil je natuurlijk ook weten hoe je ervoor staat. Daarom bespreek je je studievoortgang en persoonlijke ontwikkeling met je loopbaanbegeleider (LOB-er). Ook je ervaringen tijdens de BPV worden besproken. Je LOB-er kan jou helpen met het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) en met de planning van je leeractiviteiten.
Je LOB-er is vaak ook je BPV-begeleider. In sommige gevallen wordt hiervan afgeweken en als dit zo is, dan hoor je het tijdig. Als er dingen zijn waar jij tegenaan loopt, dan is je LOB-er ook altijd het eerste aanspreekpunt. Heb je behoefte aan extra ondersteuning en/of extra begeleiding, dan kun je ook terecht bij het Studenten Succes Centrum (SSC). Zij bieden verschillende trajecten/ ondersteuning aan. Je LOB-er kan je hier meer over vertellen en hij je hiervoor aanmelden.
Planning BPV en onderwijs
In de overzichten hieronder zie je hoe de verschillende modules en BPV-periodes verdeeld zijn over de opleiding. De BPV-periode is altijd een blok van óf 10 óf 20 weken aaneengesloten. Als er in deze periode ook schoolvakanties vallen, overleg je met je BPV-bedrijf of je deze weken stageloopt of dat je vrij neemt. Het is wel je eigen verantwoordelijkheid dat je aan het totaal van het verplichte aantal BPV-uren komt. Hoeveel uur BPV je moet lopen per periode kun je terugvinden in het hoofdstuk BPV - Afronding/Beoordeling.
Hoe ziet de opleiding eruit?
Hieronder is per opleidingsprofiel te zien hoe de opleiding er uit ziet. Je ziet in welke periode je BPV hebt en wanneer je welke modules volgt. Informatie over de precieze data van je stageperiode, wanneer de slotweken zijn en wanneer je bijvoorbeeld op excursie gaat, krijg je in de eerste weken van het schooljaar van je LOB-er.
Legenda:
-
geel: hieronder vallen verplichte vakken zoals nederlands, engels, rekenen, burgerschap, maar ook wiskunde en natuurkunde
-
blauw: dit zijn de inhoudelijke modules van de opleiding
-
oranje: dit zijn de vaste keuzedelen die samenhangen met de door jou gekozen uitstroomrichting
-
grijs: dit is de periode van het "vrije keuzedeel". in sommige gevallen wordt een specifieke keus aangeraden. die is dan ook beschreven.
-
groen: dit zijn de bpv-periodes
-
rood: de examenperiode
Het basis- en oriëntatiejaar
Commercieel technicus engineering
Technicus engineering - Mechanical engineering (werktuigbouwkunde)
Technicus engineering - Smart energy
Technicus engineering - Smart technology
Technicus engineering - Medisch technicus
Technicus engineering - Havo-route
Smart Processing - Allround operationeel Technicus
Let op: Voor meer informatie over het vervolg van de opleidingsroute Smart Processing en de daarbij behorende eisen, staan deze beschreven in de studiegids behorende bij deze BBL-opleiding.
Disclaimer: Doordat het werkveld constant in beweging is en de opleiding zich daardoor ook steeds verder doorontwikkeld, kan het zijn dat gedurende de opleiding in bovenstaande schema's wijzigingen plaatsvinden. Wanneer dit het geval is wordt je hierover door je LOB'er geïnformeerd. De duur van de opleiding en opbouw middels modules zal in dergelijke gevallen niet wijzigen.