23371 Engineering (BOL-opleidingen Commercieel Technicus 25920 & Technicus Engineering 25919)

Crebocode 23371 (uitstroommogelijkheid 25919 en 25920, BOL) Leerweg BOL Niveau 4

Op welke wijze betrekt de opleiding de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)

Wij vinden het belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) betrokken zijn bij jouw opleiding. In leerjaar 1 zullen we een aantal contactmomenten organiseren waarbij wij je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) uitnodigen. Deze staan hieronder beschreven. In leerjaar 2 is er ook nog een oudercontactavond.

Meerderjarige studenten

Bij meerderjarige studenten nemen we niet zonder toestemming van de student contact op met de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s). Dit geldt voor alle contactmomenten, dus ook bij een BSA2 of BSA3. Correspondentie voor de algemene informatiemomenten, zoals de informatieavond en de oudercontactavond, gaat dan ook alleen naar de student.

Informatieavond leerjaar 1

Aan het begin van leerjaar 1 bieden wij een informatieavond aan. Wij zullen dan informatie geven aan je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) over hoe de opleiding eruit ziet. Je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) kunnen dan ook kennismaken met je LOB-er.

Oudercontactavond leerjaar 1 en 2

In het voorjaar worden de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) van studenten uit leerjaar 1 en leerjaar 2 uitgenodigd voor een oudercontactavond.

BSA2 en BSA3

Bij een voorlopig negatief bindend studieadvies met voorwaarden (BSA2) zullen wij contact opnemen met je ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s). Dit geldt ook voor een negatief bindend studieadvies (BSA3). Ook hierbij geldt wel dat we dit bij meerderjarige studenten alleen doen met toestemming van de student.

Brievencyclus (tot de 18e verjaardag)

Brieven die aan de student verstuurd worden in verband met afwezigheid, ontvangen de ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s) ook via de mail. Dit geldt tot de 18e verjaardag.