Coördinator beveiliging

Crebocode 25408 Leerweg BOL Niveau 3

Voorbereiding

voorbereiding

Het opleiden in de praktijk noemen we de beroepspraktijkvorming. Het bedrijf/de instelling waar de BPV plaats vindt zorgt ook voor de begeleiding. De voorbereiding vindt plaats op school tijdens de lessen.

Voordat je kunt gaan solliciteren bij een bedrijf/ instelling is het belangrijk om te weten of het bedrijf/instelling voldoet aan de eisen die gesteld worden voor de opleiding coordinator beveiliging. Deze eisen zijn opgesteld door de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Of het, door jou gekozen, bedrijf de juiste acreditatie heeft voor niveau3 is te lezen op onderstaande link:

https://stagedocenten.s-bb.nl/

In de zoekfunctie kun je ook gemakkelijk bekijken welke bedrijven allemaal een erkende BPV plaats aanbieden voor de opleiding coordinator beveiliging.

Sollicitatieprocedure

In de LOB- en Nederlands uren in je rooster bereid jij je voor op het solliciteren bij het goedgekeurde BPV Leerbedrijf. Je solliciteert per mail bij het desbetreffende Leerbedrijf. Wanneer jij solliciteert via de mail dan neem je de loopbaanbegeleider en de BPV-coordinator mee in het cc. Naar aanleiding van je sollicitatiebrief kun je uitgenodigd worden voor een persoonlijk gesprek met het toekomstige BPV-Leerbedrijf. Tijdens dit gesprek kunnen er afspraken worden gemaakt over waar je zult worden ingezet. Na de sollicitatie moet je verslag van het gesprek uitbrengen aan de BPV-coördinator.

Als je twee weken na de schriftelijke sollicitatie nog geen bericht van het Leerbedrijf hebt ontvangen, neem je telefonisch contact op met het bedrijf. Stel de BPV-coördinator en jouw loopbaanbegeleider hiervan op de hoogte.

BPV-plaatsing

Je wordt geplaatst bij het Leerbedrijf dat je samen met jouw onderwijsinstelling en het leerbedrijf overeen bent gekomen.

De BPV-plaatsing geschiedt door en onder verantwoordelijkheid van de BPV-coördinator. Voorwaarden voor de plaatsing:

  • Je hebt toestemming van je loopbaanbegeleider;

  • de BPV-Leerbedrijven hebben een erkenning van de betreffende kenniscentra SBB;

  • het BPV-Leerbedrijf voldoet aan jouw capaciteiten;

  • jij voldoet aan de door het bedrijf gestelde eisen.

Indien er een afwijzing plaatsvindt, informeert de student dit zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen naar zowel de studieloopbaanbegeleider als de BPV-coördinator. Gezamenlijk zal worden gezocht naar een andere BPV-plaats.

In principe probeert de BPV-coördinator de juiste persoon bij het juiste Leerbedrijf te plaatsen, want dit is in het belang van zowel jou als het Leerbedrijf. Het kan voorkomen dat niet altijd aan jouw wensen kan worden voldaan.

Onder het kopje onderwijs-en BPV planning vind je de BPV-planning voor het cohort 2020-2022/ 2020-2023.