Luchtvaartdienstverlener

Crebocode 25636 Leerweg BOL Niveau 4

Afronding/Beoordeling

BPV studiejaar 1
De gastheer/gastvrouw praktijklessen zijn afgerond als je het afgesproken aantal dagdelen stage hebt gelopen, de praktijkopdracht hebt gemaakt en het bedrijf jou een voldoende beoordeling heeft gegeven. Je LOB-er beoordeelt jouw deelname aan de activiteiten als gastheer/ gastvrouw.

BPV studiejaar 2
De tweedejaars stage is afgerond als je voldoende uren (minimaal 720 uur) stage hebt gelopen. Je beoordelingsformulieren moeten zijn ingevuld en met minimaal een voldoende beoordeeld door je praktijkbegeleider en/of stagebegeleider. Daarnaast moet je de stageopdracht (of voor IAS: deel A + unit 8) ingeleverd zijn en door je LOB-er met een voldoende worden beoordeeld.

BPV studiejaar 3|
Tijdens het derde studiejaar ga je een half jaar (circa 800 uur) een diplomerende BPV volgen om je alle vaardigheden van kerntaak 1 en 2/ 3 eigen te maken (passage of cabine). Deze BPV vindt plaats op de luchthaven of in het vliegtuig. De beoordeling van deze stage bestaat uit:

  • De verantwoording van de uren

  • De beoordeling van je stage

  • De beoordeling van je stageverslag

De stages in leerjaar 3 vinden plaats in verschillende perioden. Een stage in periode 1-2 of in periode 2-3 noemen we een winterstage. Een stage in periode 3-4 noemen we een zomerstage. De luchthavenbedrijven plannen trainingen in. Wanneer je kiest voor een zomerstage dan kan het zijn dat je niet op tijd klaar bent om direct door te stromen naar het hbo.
De vliegstage is altijd in periode 3-4. Wanneer je kiest voor een vliegstage dan ben je NIET op tijd klaar om direct door te stromen naar het hbo. In de bpv-voorbereidingslessen en tijdens de voorlichtingsavond wordt hier uitgebreid op ingegaan. We begeleiden jou als student bij het maken van een goede keuze.