Sociaal Werk

Crebocode 25615 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Intervisie:

De studenten komen twee of drie dagen per week op school voor onderwijs en intervisie. Het onderwijs biedt een programma aan dat gericht is op praktijkervaringen van de studenten. De integratie tussen de theorie en de praktijk is daarbij het uitgangspunt.  Tijdens de BPV doe je constant ervaringen op: ervaringen met de doelgroep, met je praktijkopleider, met het aanleren van kennis, met het organiseren van activiteiten etc.  

Tijdens intervisie bespreekt de student met de medestudenten vragen en problemen waar hij tijdens stage tegenaan loopt. Dit doen we aan de hand van een methode. Met behulp van reflecterende vragen die gesteld worden in de bijeenkomst, door zowel studenten als docenten, leren de studenten elkaar te helpen reflecteren en zichzelf vragen te stellen. Hierdoor krijgt de student inzicht in zijn leerproces en weet de student hoe hij van onbewust onbekwaam naar onbewust bekwaam is gegaan.  

Bpv bezoek

Gedurende de BPV-periode zijn er meerdere contactmomenten tussen de student, de praktijkopleider en de BPV docent. Het gaat dan om kennismaken of om ontwikkelingsgerichte gesprekken. Bevindt de stageplaats zich op meer dan een uur reistijd van het Deltion College dan is er één fysiek contactmoment. De andere contactmomenten zijn dan telefonisch of via beeldbellen (Teams).  

BPV en examens prove2move

Je legt gedurende je opleiding examenopdrachten af in de praktijk. De praktijkbeoordelaar van de BPV-instelling neemt deze examenopdrachten af volgens de richtlijnen van de Examenbank Prove2Move. 

De student krijgt begin leerjaar 2 toegang tot zijn persoonlijke digitale examenmap. De examens worden digitaal beoordeeld. De student nodigt zijn beoordelaar uit via een e-mailadres, en deze beoordelaar krijgt via een link toegang tot het examen. De student kan de praktijkopleider ook mee laten kijken door zelf in te loggen in zijn persoonlijke digitale examenmap. De voorbereiding van de examenopdrachten gebeurt op school en op de BPV-instelling.