Sociaal Werk

Crebocode 25615 Leerweg BOL Niveau 4

Afronding/Beoordeling

Beoordeling intervisie en BPV

Het intervisie portfolio is een beoordelingscriterium op het ontwikkelformulier van de BPV en hier moet aan worden voldaan op beroeps bekwaam niveau aan het einde van de opleiding. De beoordeling naar aanleiding van de evaluatie kan alleen worden herkanst als er opdrachten ontbreken (inclusief het evaluatieverslag). Aanwezigheid tijdens de intervisie lessen is een vanzelfsprekendheid. De intervisie is dusdanig opgezet dat de student zijn input hieruit haalt om tot reflectie te kunnen komen en zich hierin te ontwikkelen. Bij onvoldoende aanwezigheid kan de LOB’er de ontwikkeling van de student onvoldoende volgen, wat kan leiden tot een onvoldoende.  

De eindverantwoordelijkheid van de beoordeling in de praktijk berust bij de LOB’er, maar vindt plaats in overleg met de student en de praktijkopleider. De eindbeoordeling bpv is een examenverplichting, in het examenplan wordt beschreven dat de eindbeoordeling minimaal een voldoende moet zijn. In het onderstaande wordt de beslisregel beschreven. Tijdens de BPV zijn er evaluatiemomenten. Bij deze evaluatiemomenten zijn de praktijkopleider en de BPV-docent aanwezig. Tijdens deze gesprekken wordt de ontwikkeling van de student gevolgd aan de hand van het ontwikkelformulier. 

De student heeft een voldoende voor zijn eindbeoordeling BPV wanneer hij alle vaardigheden uit het ontwikkelformulier op beroeps bekwaam niveau kan uitvoeren. 

Indien de eindbeoordeling een onvoldoende is, kan de student niet diplomeren en zal er een verlenging plaats vinden. Tijdens deze verlenging gaat de student de vaardigheden alsnog op beroeps bekwaam niveau ontwikkelen. Een door de student op eigen initiatief en zonder overleg met de BPV-docent afgebroken stage telt altijd als een onvoldoende.