Retailmedewerker BOL/BBL

Crebocode 25808 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Tijdens de BPV

Airoc-app

Tijdens de bpv-periode, die voor BOL-studenten begint in periode 2 van de opleiding (eind november), ben je actief bezig met het uitvoeren van de verschillende werkprocessen die horen bij de kerntaken van jouw opleiding. Dit praktische leerproces wordt ondersteund door opdrachten die je maakt via een specifieke app op je telefoon, de Airoc-app. Jouw praktijkbegeleider is bekend met de Airoc-app en met de werkprocessen die horen bij de opleiding tot retailmedewerker. Jouw praktijkbegeleider kan je daarom ondersteunen bij het maken van de opdrachten via de Airoc-app

BOL: lintstage

Bij de BOL begint de bpv in periode 2 van de opleiding, doorgaans eind november. Gedurende deze periode loop je twee dagen per week stage, wat bekend staat als een lintstage (16 uur per week). In het tweede leerjaar van de opleiding blijf je eveneens twee dagen per week stagelopen. Ongeacht of je de BOL- of BBL-opleiding volgt, word je minstens twee keer bezocht om de voortgang van je stage te monitoren.

BBL: minimaal 20 uur per week

Voor BBL-studenten geldt dat zij minimaal 20 uur per week werken en één dag per week naar school gaan. De bpv-uren worden nauwkeurig bijgehouden in een digitale urenverantwoordingslijst.

Naast de beoordeling van kerntaken 1 en 2, worden tijdens de bpv-periode ook de softskills van de student geëvalueerd.