Retailmedewerker BOL/BBL

Crebocode 25808 Leerweg BOL/BBL Niveau 2

Afronding/Beoordeling

Aan het einde van de bpv-periode wordt de student beoordeeld in een eindgesprek. Tijdens dit gesprek wordt het formulier 'bpv beoordeling' ingevuld en toegevoegd aan het examendossier van de student. Het beoordelingsformulier omvat de volgende criteria:

Criterium 1: Inzet en betrokkenheid

De student heeft zich actief ingezet om het leerproces tijdens de bpv-periode tot een succes te maken. Dit blijkt uit:

  • het correct uitvoeren van afgesproken werkzaamheden en bpv-opdrachten;

  • het tonen van initiatief;

  • het tijdig vragen om hulp;

  • het correct opvolgen van instructies;

  • en het tonen van interesse in de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Criterium 2: Registratie van uren

BOL

BOL-studenten zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden en registreren van de daadwerkelijk gewerkte uren tijdens de bpv-periode. De opleiding controleert of de student voldoende bpv-uren heeft gemaakt, op basis van zoals overeengekomen in de praktijkovereenkomst (POK). Er is geen vastgesteld percentage voor aan- of afwezigheid. Aanvullende bpv-uren zijn alleen nodig indien de student dit nodig heeft om de bpv-periode adequaat af te ronden.

Het succesvol afronden van de bpv-periode is een vereiste voor het behalen van het diploma, zoals vastgelegd in de Wet Educatie en Beroepsonderwijs (artikel 7.4.3.).

BBL

BBL-studenten hebben, naast een getekende praktijkovereenkomst, een arbeidscontract waarin is vastgelegd dat zij minimaal 20 uur per werk werken. Het minimaal aantal te lopen uren in de bpv is hiermee tevens gewaardborgd.