Leidinggevende leisure & hospitality

Crebocode 25351 Leerweg BOL Niveau 4

Bindend studieadvies

Voor meerjarige opleidingen geldt:

In het eerste jaar van je opleiding ontvang je binnen 3 tot 6 maanden na start van de opleiding een voorlopig bindend studieadvies. Na negen maanden wordt dit een definitief bindend studieadvies. Het advies is niet alleen gebaseerd op je studievoortgang, maar ook studiehouding en -vaardigheden spelen een rol. In de meeste gevallen zal het studieadvies positief zijn.

Bij twijfel over de haalbaarheid van een opleiding maakt je loopbaanontwikkelbegeleider tijdens het eerste gesprek afspraken met je om te kijken of je beter kan presteren. Indien nodig ontvang je daarbij (tweedelijns) begeleiding. Als je niet aan de gemaakte afspraken kan voldoen worden voorwaarden opgesteld. Je krijgt alsnog een positief bindend studieadvies als aan de voorwaarden is voldaan. Lukt dat niet? Dan krijg je een definitief negatief bindend studieadvies. Deltion begeleidt je dan naar een beter passende opleiding op Deltion of bij een andere instelling.

Je hebt de mogelijkheid om tegen dit negatief bindend studieadvies in beroep te gaan.

Voor één-jarige opleidingen geldt:

In het eerste jaar van je opleiding ontvang je binnen 8 tot 12 weken na start van de opleiding een voorlopig bindend studieadvies. Na 17 weken wordt dit een definitief bindend studieadvies. Het advies is niet alleen gebaseerd op je studievoortgang, maar ook studiehouding en -vaardigheden spelen een rol. In de meeste gevallen zal het studieadvies positief zijn.

Bij twijfel over de haalbaarheid van een opleiding maakt je loopbaanontwikkeling en -begeleider tijdens het eerste gesprek afspraken met je om te kijken of je beter kan presteren. Indien nodig ontvang je daarbij (tweedelijns) begeleiding. Als je niet aan de gemaakte afspraken kan voldoen worden voorwaarden opgesteld. Je krijgt alsnog een positief bindend studieadvies als aan de voorwaarden is voldaan. Lukt dat niet? Dan krijg je een definitief negatief bindend studieadvies. Deltion begeleidt je dan naar een beter passende opleiding op Deltion of bij een andere instelling.

Je hebt de mogelijkheid om tegen dit negatief bindend studieadvies in beroep te gaan.