Manager/ondernemer horeca

Crebocode 25184 Leerweg BOL Niveau 4

Tijdens de BPV

Begeleiding binnen het BPV-bedrijf

Als je werkzaamheden verricht in binnen‑ en/of buitenland, doe je dat onder verantwoording van de school. Het BPV-bedrijf wijst een praktijkbegeleider aan die verantwoordelijk is voor de begeleiding van jou in het bedrijf. De praktijkbegeleider onderhoudt contacten tussen jou en de BPV-begeleider en bemiddelt bij problemen.

Begeleiding door school

Het Deltion College vindt het belangrijk dat je tijdens je stage goed wordt begeleid. Natuurlijk probeert iedereen je te helpen. Houd er wel rekening mee dat je begeleider niet op alle vragen een antwoord weet. Veelal zijn binnen de bedrijven waar je werkzaam bent wel mensen aanwezig die je kunnen helpen. Maak er gebruik van!

Bij problemen of conflicten neem je eerst contact op met de praktijkbegeleider van het bedrijf. Daarna zo nodig met de BPV-begeleider. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat dan wordt de zaak direct voorgelegd aan de BPV-coördinator.

Bezoek BPV-binnenland

Bij een BPV-periode van 16-20 weken geldt een bezoekfrequentie van twee keer.

Bezoek BPV-buitenland

In het buitenland word je, tenzij anders is afgesproken, één keer per 20 weken bezocht. Dit bezoek zal zo dicht mogelijk tegen het einde van je BPV plaatsvinden om zo tot een goede eindbeoordeling samen met je praktijkbegeleider te kunnen doen. In bepaalde gevallen kan begeleiding geschieden middels e-mail en Skype.

Begeleiding op afstand

Het Deltion College hanteert het principe van een “vlekkenbeleid”. Dat betekent dat het Deltion College meerdere studenten in een plaats of land wil hebben. De redenen zijn niet alleen een financiële maar ook een sociale. Zeker in het buitenland is het belangrijk, dat je steun vindt bij iemand die je kent als dat nodig mocht zijn. Als het door een uitzonderingssituatie toch zo is dat je alleen op een stageplaats zit, dan zal er met de betreffende BPV-begeleider begeleiding op afstand plaatsvinden. Daarvoor kunnen middelen zoals e-mail, telefoon of Skype gebruikt worden. Uitzonderingen op dit laatste worden alleen gemaakt in geval je in het kader van een project alleen wordt uitgeplaatst.

Opdrachten

Tijdens je stage ga je bewijsmateriaal verzamelen die betrekking heeft de desbetreffende kerntaak. Daarnaast maak je reflectieverslagen over je ervaringen van de afgelopen weken. Informaite over welke bewijzen je moet verzamelen en welke opdrachten je moet uitvoeren krijg je uitgelegd voorafgaande van je stagen en kun je terug vinden op N@tschool.

Uren

Tijdens de BPV ga je minimaal 760 klokuren stage lopen. Dit hou je bij door je urenboekje in te vullen of een uitdraai van je uren door het stagebedrijf. Wel moeten alle documenten ondertekend worden door je praktijkbegeleider. Deze uren moeten ingeleverd worden ter verantwoording van je examendossier.

Vakantie

Tijdens de BPV-periode is het opnemen van vakantie niet toegestaan. Mochten er bijzondere omstandigheden zijn waarin het noodzakelijk is vakantie op te nemen, dan gebeurt dat altijd in overleg met het bedrijf en de BPV-begeleider. Dus je moet dit melden tijdens je sollicitatiegesprek bij het bedrijf.

Alle overige regels met betrekking tot de BPV vind je terug in het BPV handboek die tijdens de stageinformatiemarkt wordt toegezonden / uitgedeeld.