Kok

Crebocode 25180 Leerweg BBL Niveau 2

Voorbereiding

Het doel van het werken in het leerbedrijf is de aangeleerde vaardigheden en technieken die je hebt geleerd in de praktijk te brengen. Op deze manier wordt het bedrijfsmatige aangeleerd. Daarnaast wordt tijdens het leren in het bedrijf de beroepshouding van jou ontwikkeld: op tijd aanwezig zijn, samenwerken in een team, en dat je leert te werken binnen de door het leerbedrijf gestelde regels. De opleiding sluit goed aan bij de beroepspraktijk. Een groot deel van het programma is praktisch ingericht.

Je werkt 3 Ć  4 dagen per week in een voor deze opleiding erkend leerbedrijf voor de praktijkopleiding. Tijdens je werk voer je regelmatig onder begeleiding praktijkopdrachten uit. Zoek je informatie over erkende leerbedrijven? Kijk op www.stagemarkt.nl of Leerbanenmarkt.nl.

Het team bereidt de student voor op het bpv-traject. Hulpmiddelen hiervoor zijn o.a.: praktijkoriƫntaties (excursies, voorlichting, stagemarkt), training in praktijk-, presentatie- en sollicitatievaardigheden en sociale vaardigheden.

Deze vaardigheden zou je kunnen toepassen bij het zoeken naar een leerbedrijf voor leerjaar 2 of 3.