Verzorgende IG

Crebocode 25656 Leerweg BOL Niveau 3

Voorbereiding

Het onderwijs is waar mogelijk gekoppeld aan de praktijk. Binnen de lessen en projecten op school bereid je je voor op je toekomstige beroep en je bpv (Beroepspraktijkvorming).

Voordat je start met de stage verdiep je je ter voorbereiding op de bpv. Je leert wat je kunt verwachten van de stage en wat er in de instellingen van jou als stagiaire wordt verwacht. Je verdiept je in de regels waar je mee te maken krijgt, wat een goede beroepshouding is, hoe je beoordeeld wordt in de stage en op welke manier je invulling kunt geven aan je eigen leerproces. Ook maak je voorafgaand aan de stage een bpv-plan. Dit is een document waarin jij informatie geeft over jezelf. Je kunt jezelf voorstellen en wat vertellen over de opleiding die je volgt. Van belang zijn ook je ervaring in de zorg en je motivatie voor deze opleiding. Ook zet je erin wat je al geleerd hebt op school aan theorie, beroepshouding en welke vaardigheden je al hebt geoefend in het praktijklokaal.

Als je al eerder stage hebt gelopen is het belangrijk te vertellen wat je al hebt geleerd en welke examens je al hebt afgerond. Ook je persoonlijke leerdoelen beschrijf je in het bpv-plan. Dit zijn leerdoelen die voor jou persoonlijk van belang zijn om aan te werken. Tenslotte neem je de opdrachten en examens op in het bpv-plan die je gedurende deze stage wil gaan afronden en hiervoor maak je een planning. Bij een volgende stage pas je je bpv-plan aan, aan de nieuwe situatie.

Voordat je aan de stage begint dient je bpv-plan te zijn goedgekeurd door je bpv- leraar en moet je lob'er hebben aangegeven dat je stage rijp bent.