Verzorgende IG

Crebocode 25656 Leerweg BOL Niveau 3

Tijdens de BPV

De begeleiding tijdens de bpv wordt deels verzorgd door de instelling en deels door de bpv-leraar van school. In de instelling wordt de begeleiding gedaan door één of meerdere praktijk- en/of werkbegeleiders.

In de bpv vinden bpv opdrachten en examens plaats. Met behulp van deze opdrachten bereid je je voor op de examens. Met de praktijk- en/of werkbegeleider bespreek je opdrachten en examens en onder hun begeleiding leer je hoe je deze in de praktijk kunt uitvoeren. Als je voldoende bekwaam bent (goed vaardig bent, voldoende kennis hebt en de juiste beroepshouding hebt geleerd) kun je de examens door een praktijkbeoordelaar laten beoordelen. Het resultaat kan zijn: “onvoldoende”, “voldoende” of “goed”. Bij een “onvoldoende” is één herkansing mogelijk.

Tijdens een bpv periode heeft je bpv-leraar (begeleider) tenminste twee keer contact met je praktijk- en/of werkbegeleider. Je leerproces en voortgang wordt samen met jou besproken en beoordeeld. Zonodig worden er ontwikkelpunten aangegeven en afspraken gemaakt.